top of page

Behöver du lära dej tecken i ditt  jobb eller för användning i din familj? Då har du kommit rätt. Vi genomför kurser i teckenkommunikation (TAKK) och teckenspråk över hela landet. Här på sidan kan du läsa mer om kurserna och om tecken - har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss! Kontaktinfo nederst!

Skräddarsydda utbildningar

Ju fler på en arbetsplats, i ett arbetslag eller i en klass som kan använda tecken, desto bättre resultat. Därför är den vanligaste åtgärden för att nå detta resultat, att beställa kursdagar  och genomföra en skräddarsydd utbildning för just er personalgrupp på plats hos er. Inga resor, inga extrakostnader för hotellrum - bara massor med tecken! Dessutom kan en grupp bestå av upp emot 30 deltagare - så alla kan vara med!

"Mer en upplevelse än en utbildning"

Omdömena från kursdeltagarnas utvärderingar är alltid trevlig läsning! Frånsett att man talar om hur mycket tecken man lärt under kort tid, blir jag lycklig och glad över alla kursdeltagare som framhåller hur roligt dom haft, hur skrattet har hjälpt tecknen in i huvudet och hur väl förberedda de känner sej efter våra kursdagar tillsammans.

Vi löser ert behov av teckenutbildning

Tecknologens kurser fokuserar på att deltagarna efter avslutad kurs ska ha ordentliga verktyg att använda ute i verksamheten.

Kurserna är intensiva och lär ut ett stort antal vardagliga och nyttiga tecken att använda i just den miljö där deltagarna arbetar.
Men, kursen ger också deltagarna kunskap om hur man kan använda tecken på bästa sätt för att skapa en utvecklad kommunikation med hjälp av tecken. Tips, tankar, idéer och inte minst - deltagarna får svar på alla frågor de kan tänkas ha om tecken och teckenanvändning. Det märks i verksamheten att man gått en av våra kurser! 

Ett smakprov på vad Teckentuben innehåller

Teckenkurs - för vem?

För dig som arbetar med teckenstöd inom skola, förskola, omsorg och vård - både inom kommuner och landsting och inom den privata sektorn och behöver lära dej tecken eller utveckla ditt tecknande.

Våra teckenkurser - rätt val för dej!

​På vår teckenkurs lär du dej tecken-kommunikation. Det kallas också för tecken som stöd, stödtecken eller tecken som AKK (TAKK). Allt är i princip olika benämningar på samma sak.

Teckenkurs för föräldrar?

Du som är förälder, syskon eller anhörig och som använder teckenkommunikation är självklart mer än välkommen att delta i våra teckenkurser. Syskon från 12 år kan oftast tillgodogöra sej utbildningen på ett bra sätt.

Teckentuben - teckenvideo!

På Teckentuben finns massor med roliga, underhållande och lärorika videofilmer - alla med tecken och tal!:           www.teckentuben.se

Mer hårdfakta om våra teckenkurser
bottom of page