Föreläsning om adhd

Välkommen att kontakta mig för mer information och bokning av föreläsningsdag, halvdag eller kväll. Aven arbetsdagar kring adhd. 

Om föreläsningen

Föreläsningen handlar inte så mycket om det medicinska kring diagnoserna, utan jag vill ge dig en guidad insikt i hur livet kan vara med en adhd-diagnos och ge dig pedagogiska tankeverktyg som du själv kan forma utifrån ditt barn eller din elevs behov och möjligheter.
Jag har själv en adhd-identitet och har egna barn med olika diagnoser och utmaningar.
Utifrån mina erfarenheter, självupplevda insikter och tankar kring egna barns problem och utmaningar i skola och liv, formar jag tankar och råd utifrån ett landskap där vi alla har möjlighet att skapa förutsättningar för ett bra förhållningssätt till de barn och unga som behöver det mest.

Håkan Ernklev

Framflyttade föreläsningar 

20 april     Åre (Hållandsgården, kl 18.00 - 21.00)

21 april     Östersund (Pelarsalen, kl. 18.00 - 21.00)

22 april     Hofors (Lokal medd senare, kl 18.00 - 21.00)

Jag har beslutat att skjuta upp föreläsningarna till ett senare datum. Vill du få ett meddelande när jag bestämt nya datum, eller vill boka föreläsning i en mindre grupp - klicka nedan för att komma till kontaktformuläret och skicka ett meddelande.

Om ni som anmält er eller som tänkt anmäla er har frågor eller funderingar kring något som har med adhd och förhållningssätt att göra - får ni gärna höra av er med era undringar, så kanske vi kan diskutera på distans istället. 
Klicka på knappen för att komma till kontaktformuläret.

Jag svarar så fort jag kan!

Vad är mindre bra att säga till ett barn med adhd? Och varför?

Klicka på knappen för exempel!

"När Håkan pratar om adhd så pratar han med dig och mig om någonting som är mer angeläget än vi kanske först tror. Skolledaren, den förtvivlade mamman, kompisen, partnern, du och jag.  

Han pratar inte om gränsen mellan diagnos och inte diagnos, utan om landskapet vi alla befinner oss i, våra egna landskap som ser olika ut. Kanske finns det broar och kollektivtrafik i mitt landskap men i barnet med adhds landskap finns inga broar eller bussar. Där finns branta stup och hala vägar och kanske en vulkan vars utbrott förändrar landskapet.

 När Håkan pratar om adhd pratar han om hur vi, du och jag kan lära oss barnets landskap och lista ut hur vi kan hjälpa till att bygga de där broarna, kanske sanda lite. 

Det är väldigt angeläget, för alla känner vi någon som kan behöva en grusad gång och alla är vi någon som skulle kunna grusa. När Håkan pratar om adhd gör han det med en förståelse för problematiken och med en värme som sprider sig. Vi får skratta och kanske till och med gråta lite men mest av allt får vi tänka i banor som vi kanske inte har tänkt förut, på hur vi kan göra livet så mycket lättare med mycket enkla medel."

/ Josefine Sandberg, Lärare

(efter föreläsning i Umeå nov - 19)

Kontakta oss
Om Tecknologen AB
Kontaktinfo

0511 - 290 18

Dalavägen 14, 533 72 Lundsbrunn

info@tecknologen.se

Information om personuppgiftshantering

Tecknologen AB är ett familjeföretag som håller utbildningar i teckenkommunikation och teckenspråk över hela landet.  Vi genomför teckenutbildningar på alla nivåer och med alla typer av inriktningar - och har så gjort i över 30 år!

Frågor om kurser, vår verksamhet eller om tecken och att teckna? Hör av dej till oss!  

  • Facebook Social Ikon