Föreläsning om adhd

Välkommen att kontakta mig för mer information och bokning av föreläsningsdag, halvdag eller kväll. Aven arbetsdagar kring adhd. 

Jag utgår i min föreläsning och mitt arbete med grupper och enskilda från min egen uppväxt med adhd, en uppväxt utan diagnos och därför också utan förklaring till vad allt berodde på. Hur sedan parallellerna slog mej i samband med mina barns diagnoser och gav mej ett retroaktivt svar på många frågor, svar som jag i föreläsningen omvandlar till tankebilder som skall hjälpa dig i ditt arbete med barn och unga som har adhd eller liknande utmaningar.

VAR JAG DEN ENDE SOM VAR NORMAL...?

Tiden som jag kämpade på utan att förstå varför jag var så annorlunda och alla andra var så normala ger mej nu en rik bank att ösa ur när det gäller exempel och berättelser där mina tankar, nu och då, hjälper dej att föra ditt tänkande vidare framåt.

Klicka här för formulär för att

ta kontakt med mej om föreläsningen!

Vad är mindre bra att säga till ett barn med adhd? Och varför?

Klicka på knappen för exempel!

IDENTITET

Föreläsningen berättar hur viktigt det är att skapa en egen identitet när man har adhd eller liknande problem och hur lätt omgivningens attityd påverkar barnets identitet och självbild negativt, utan att egentligen mena det eller vara medveten om det.

LANDSKAP

Du kommer inte att få höra så mycket om diagnosens tunna linje, ja eller nej - utan istället lär du dig navigera i det landskap som vi med adhd har att vandra i oavsett hr diagnosen ser ut och där du, bokstavligt talat - kan lära dig bli vår GPS och styra oss rätt istället för att vara enbarriär.

LÄR DIG KÄNNA VAD SOM KAN VARA RÄTT

Jag vill med föreläsningen ge dig redskap för att kunna sätta dig in i vad som händer i oss när saker blir svåra.

Det går inte att läsa sig till det i en bok, det är något man måste känna inom sig. Jag vill du efter min föreläsning ska bli en bättre kännare och att känslan skall följas av de aha-upplevelser som jag också vill ge dig, och som du sedan kan omforma till verktyg i ditt arbete eller i din familj med barn eller unga som har adhd.

 När Håkan pratar om adhd pratar han om hur vi, du och jag kan lära oss barnets landskap och lista ut hur vi kan hjälpa till att bygga de där broarna, kanske sanda lite. 

Det är väldigt angeläget, för alla känner vi någon som kan behöva en grusad gång och alla är vi någon som skulle kunna grusa. När Håkan pratar om adhd gör han det med en förståelse för problematiken och med en värme som sprider sig. Vi får skratta och kanske till och med gråta lite men mest av allt får vi tänka i banor som vi kanske inte har tänkt förut, på hur vi kan göra livet så mycket lättare med mycket enkla medel."

/ Josefine Sandberg, Lärare

(efter föreläsning i Umeå nov - 19)

"När Håkan pratar om adhd så pratar han med dig och mig om någonting som är mer angeläget än vi kanske först tror. Skolledaren, den förtvivlade mamman, kompisen, partnern, du och jag.  

Han pratar inte om gränsen mellan diagnos och inte diagnos, utan om landskapet vi alla befinner oss i, våra egna landskap som ser olika ut. Kanske finns det broar och kollektivtrafik i mitt landskap men i barnet med adhds landskap finns inga broar eller bussar. Där finns branta stup och hala vägar och kanske en vulkan vars utbrott förändrar landskapet.

Kontakta oss

Frågor om kurser, vår verksamhet eller om tecken och att teckna? Hör av dej till oss!  

Om Tecknologen AB
  • Facebook Social Ikon
Kontaktinfo

0511 - 290 18

Dalavägen 14, 533 72 Lundsbrunn

info@tecknologen.se

Information om personuppgiftshantering

Tecknologen AB är ett familjeföretag som håller utbildningar i teckenkommunikation och teckenspråk över hela landet.  Vi genomför teckenutbildningar på alla nivåer och med alla typer av inriktningar - och har så gjort i över 30 år!

​© 2023 by Moving Company. Proudly created with Wix.com