top of page

Föreläsning om adhd

Välkommen att kontakta mig för mer information och bokning av föreläsningsdag, halvdag eller kväll.
Även arbetsdagar kring adhd och förhållningssätt . 

icza_kollar_lapp_besk_edited_edited.jpg
Boka biljetter nu!

Föreläsning online 17 mars -22

Hakan_lugn_och_galen_240X170.png

Föreläsningen ges via Zoom och varar ungefär två och en halv timme. 

Biljetter kostar 125:- och bokas via länken här nedan. Antalet platser är begränsade till 50

"När Håkan pratar om adhd så pratar han med dig och mig om någonting som är mer angeläget än vi kanske först tror. Skolledaren, den förtvivlade mamman, kompisen, partnern, du och jag.  

Han pratar inte om gränsen mellan diagnos och inte diagnos, utan om landskapet vi alla befinner oss i, våra egna landskap som ser olika ut. Kanske finns det broar och kollektivtrafik i mitt landskap men i barnet med adhds landskap finns inga broar eller bussar. Där finns branta stup och hala vägar och kanske en vulkan vars utbrott förändrar landskapet.

När Håkan pratar om adhd pratar han om hur vi, du och jag kan lära oss barnets landskap och lista ut hur vi kan hjälpa till att bygga de där broarna, kanske sanda lite. 

Det är väldigt angeläget, för alla känner vi någon som kan behöva en grusad gång och alla är vi någon som skulle kunna grusa. När Håkan pratar om adhd gör han det med en förståelse för problematiken och med en värme som sprider sig. Vi får skratta och kanske till och med gråta lite men mest av allt får vi tänka i banor som vi kanske inte har tänkt förut, på hur vi kan göra livet så mycket lättare med mycket enkla medel."

/ Josefine Sandberg, Lärare

(efter föreläsning i Umeå)

Om föreläsningen

Föreläsningen handlar inte så mycket om det medicinska kring diagnoserna, utan jag vill ge dig en guidad insikt i hur livet kan vara med en adhd-diagnos och ge dig pedagogiska tankeverktyg som du själv kan forma utifrån ditt barn eller din elevs behov och möjligheter.
Jag har själv en adhd-identitet och har egna barn med olika diagnoser och utmaningar.
Utifrån mina erfarenheter, självupplevda insikter och tankar kring egna barns problem och utmaningar i skola och liv, formar jag tankar och råd utifrån ett landskap där vi alla har möjlighet att skapa förutsättningar för ett bra förhållningssätt till de barn och unga som behöver det mest.

Håkan1.png

Håkan Ernklev

bottom of page