top of page

En start - någonstans ska man börja

Jag heter Håkan Ernklev. Om jag är känd för något så är det förmodligen för att jag hållit teckenkurser, haft föreläsningar om tecken och jobbat med kommunikation över hela landet i snart 40 år.

Det senaste åren har mitt engagemang också fokuserat på barn med andra särskilda behov än kommunikation med tecken.

Jag har med egna ögon sett hur skolan inte alltid hanterar våra barn med olika typer av NPF-diagnoser eller med symptom som påminner om adhd, add, autism eller liknande, på ett för dessa barn fördelaktigt sätt.


Eftersom jag själv lever med identiteten adhd och mina barn i olika grad har behövt stöd och hjälp i skolan, har jag närmat mig problemen från många olika håll. Jag är dessutom kommunfullmäktiges ordförande i min kommun, Götene, och arbetar därför även politiskt med frågan om hur barn med ett från normen avvikande beteende i skolan och barn som helt enkelt inte kan vara i skolan, hanteras.

Jag har också haft föräldragrupper med mammor och pappor som har barn som skolan inte kan ta emot, och de diskussionerna har gett mycket och nyttig erfarenhet.


Allt detta sammantaget gör att jag nu känner att jag har en hel del underbyggt att säga i det här ämnet och förhoppningsvis också något att lära ut och få skola, föräldrar och omgivning något att tänka på - allt för barnens och elevernas bästa.

Just nu (augusti 2021) håller jag att avsluta arbetet med min bok i ämnet och här på dessa sidor kommer jag att dela med mig av en del citat från den boken.

Du är alltid välkommen att kontakta mig - offentligt med kommentarer till mina inlägg, eller privat genom mail och kontaktformulär.
74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Du följer nu min blogg! Tack! :)

Skriv in din e-postadress ovan och klicka på "Följ min blogg!" så får du meddelande varje gång ett nytt inlägg finns att läsa! Du kan när som helst avprenumerera!

bottom of page